• Lia Koek Engelenwerk 2019 Groot1

Storm Dennis

Storm Dennis.....
heb jij dat ook? Dat het af en toe òf misschien wel regelmatig stormt in je hoofd? Dat je bij tijd en wijle vreselijk druk of onrustig bent?IMG 0517

Weet je hoe dat o.a. komt? Een mens denkt gemiddeld zo’n 40.000 gedachten per dag. Ja, heus waar en daar kun je veel last van hebben. Nou raast Dennis dit weekeinde wel voorbij... maar hoe kom jij tot rust? Hoe tot minder piekeren en denken? Tot ontspanning en leven vanuit je hart?

Een mens is veel meer dan al die gedachten, dat is mijn ervaring. Want diep in jou en mij ligt een grote oase van rust. Ik noem dat je Ziel. Helaas hebben niet alleen die gedachten, maar ook onze manier van en kijk op het leven, de weg naar binnen versperd.

Op vragen als “help me svp, hoe kan ik tot rust komen? Ik ben mezelf kwijt, wat moet ik doen?” vertel ik eerst mijn kijk op het leven. Direct ‘vallen er al kwartjes’ vanwege de herkenning, dat helpt en heelt al zoveel.
Daarom heb ik het rode loper programma geschreven om ook jou meer bij jezelf en tot rust te laten komen. Als je meedoet, krijg je 21 dagen lang elke dag een mail met uitleg, soms liedjes en leuke oefeningen.

Bijna 100 mensen volgen dit programma inmiddels en wat ik o.a. terughoor is:
Wat fijn is dit, ik kijk iedere dag uit naar de mail. Ik maak tijd voor mezelf, ben stukken rustiger en positiever gestemd. Dit draagt echt bij aan bewuster leven en meer genieten.

Dus wie weet besluit je ook mee te doen? Het programma start weer op 1 maart a.s.

 


Herkennen van 'ontkennen'

Wat ik doe is fake, heb ik jarenlang regelmatig gedacht
Ja, ik ga maar gelijk met de spreekwoordelijke billen bloot……want dat is inderdaad wat ik regelmatig gedacht heb. Over mijn manier van werken, het schrijven met Engelen. De boodschappen die ik ontving om de Bewustzijnshealing en Akashakronieken toe te passen en bekend te maken. Soms bekroop me grote twijfel, zeker met de Bewustzijnshealing. Want wie was ik om zo iets "groots", een heel bijzondere healing te mogen ontvangen? Wie was ik om die aan de wereld bekend te maken?  Opeens door een persoonlijke column van Arjen Vergeer vielen ook bij mij kwartjes..... ik had last van het oplichterssyndroom. Bang om door de mand te vallen....Wat een opluchting en grote veranderingen zijn er, nu ik dit en daardoor mij Zelf niet langer ontken.

Lees meer

Lia uit Diepenheim is 'souffleur met boodschap van boven'

Artikel geplaatst in de TC Tubantia op 8 januari 2019
Geschreven door Jantien Bussink

Hoe kan het dat een baby puur intuïtief reageert op zijn omgeving, maar dat mensen naarmate zij ouder worden steeds meer gaan handelen vanuit verstand?

Zou het niet mooier zijn om meer op intuïtie en vertrouwen te doen, zonder te piekeren over de gevolgen daarvan? Het is de vraag waar Lia Koek, ‘spiritueel levenscoach’ en ‘intuïtief schrijfster’ zich mee bezighoudt en waarmee ze anderen wil helpen. Aan de Oude Sluisweg, diep in het buitengebied tussen Diepenheim en Neede, houdt zij praktijk in een oude verbouwde boerderij. 

Ze houdt zich bezig met ‘dat wat mensen bezielt’. Concreet helpt ze mensen om zichzelf weer te vinden. Na een burn-out bijvoorbeeld. Maar ze helpt ook bedrijven en organisaties om er het beste uit te halen. En alles intuïtief. Of ‘ingegeven van boven’, zoals ze het zelf omschrijft.

Wijsneus
In 2002 maakte Koek een opmerkelijke carrièreswitch: van nuchtere P&O-adviseur in het bedrijfsleven naar levenscoach die haar inspiratie ‘van boven’ krijgt, met een eigen praktijk. Hoe kan dat? „Een gevoelig kind was ik altijd al”, vertelt Koek, die opgroeide in een gezin met drie kinderen. „We werden nuchter opgevoed, zo van: niet te veel klagen en van werken ga je niet dood. Maar ik voelde al veel aan. Bijvoorbeeld wanneer mensen een rol spelen, in plaats van zichzelf te zijn. Dat sprak ik dan ook uit, waardoor ik soms bijdehand overkwam. Dat werd niet door iedereen gewaardeerd. Toen werd gezegd: je bent een wijsneus. Er was maar weinig begrip voor. Ik was een emotioneel kind, en daarmee was de kous af.” 

Languit in de trein3D04F7F1 8D93 4C35 BF8F 9CE9C3E85AE8
Hard werken, niet zeuren. Dat was Koek met de paplepel ingegoten. „Hard werken, lange dagen maken: zo zag mijn leven er uit. Tot de burn-out. Ik was op weg naar een congres, maar ineens lag ik languit in de trein - geen idee wat me was overkomen. Mijn toenmalige man volgde destijds een cursus reiki (een alternatieve geneeswijze, die uitgaat van overdracht van energie, red.) en paste dat op mij toe. Ik knapte er van op, besloot die cursus ook te gaan doen. Samen met mijn man hebben we een praktijk opgezet, gewoon erbij. Dat was nog in Eefde, in 2002. Twaalf jaar later zijn we naar Diepenheim verhuisd, waar we fulltime een eigen praktijk zijn begonnen. 

Levenspad vinden
Vijf jaar geleden besloot haar man te vertrekken, van de een op de andere dag. „Een schok. Maar dat ik hiermee door moest gaan was nog nooit zo duidelijk voor mij. Toen ik met de hond in het bos liep, realiseerde ik me dat ik vertrouwen moest houden dat alles goed zou komen. Ook met praktische zaken als bijvoorbeeld een hypotheek die betaald moet worden.” 

En het gaat Koek voor de wind. Aan reiki doet ze tegenwoordig niet meer, des te meer helpt ze cliënten om hun ‘levenspad’ te vinden. Ze houdt coachingsessies en -readings, een-op-een, telefonisch of in de vorm van een workshop. „Mijn werk is het beste uit mensen halen. In feite was het dat ook toen ik nog P&O-adviseur was. Mijn clientèle is heel divers. Ik help individuen maar ook bedrijven. En zelfs dieren kunnen begeleid worden. Ik zit ook aan tafel met het bedrijfsleven en help hen met het stellen van een doel en het doorvoeren van veranderingen bijvoorbeeld.

Souffleur in de coulissen
Maar wat is het dan, dat Koek precies doet? Het blijkt lastig uit te leggen, omdat alles wat Koek doet wordt ingegeven door ‘boven’. Door engelen, of door een stem in haar onderbewuste, zoals Koek het zelf omschrijft. „Ik realiseer me dat het voor veel mensen niet concreet is, dat het onbegrijpelijk is. Ik geef mensen zicht op wat er op dat moment speelt in hun leven. Als een soort souffleur in de coulissen. Daarmee kunnen mensen verder. Zij zijn degene die met de oplossingen of inzichten aan de slag mogen gaan. Ik help hen de weg te wijzen.” 

Koek schrijft ook. Intuïtief, de woorden worden haar ingegeven. Haar werk publiceert ze op social media. Onlangs bracht ze een boekje uit, getiteld Engelenwerkjes. Daarvan zijn er inmiddels vierhonderd verkocht. „Ze bieden mensen kracht en inspiratie.” En tot slot leidt ze andere mensen die hooggevoelig zijn op tot levenskrachtcoach. „Ik vind het belangrijk dat mensen hun talenten gebruiken en het leven leven waarvoor zij in de wieg zijn gelegd. Niet leven vanuit je hoofd, maar vanuit je hart, je ziel. Pas dan gaat het leven vanzelf.”

 

Wat bezielt mij?

Vraag jij je dat ook af? Of roep je soms uit 'wat bezielt me nou om dit te doen?' Eigenlijk gebruiken we die woorden omdat we al beseffen dat we veel meer zijn dan ons lichaam en ons denken.

De ziel bezielt ons....drijft ons, is onze innerlijke drive.
Kun je de ziel zien, heeft die een plek in ons lichaam? Nee, in die zin niet. Toch kun je de ziel, bezieling waarnemen: immers dan straal je van top tot teen èn gaat alles van zelf.
Vol passie ben je bezig, doe je de dingen waarvan je houdt.
Het geeft je energie en soms zelfs vleugeltjes.IMG 4835

Wil je dat altijd niet, met bezieling leven? Ik hoor je al roepen 'ja natuurlijk, maar hoe dan?' Wat mij helpt is bewustwording...me steeds opnieuw realiseren: ik ben een ziel. En een ziel wil stralen, alles
naar buiten brengen wat het aan boord heeft: talenten, mogelijkheden, etc. Maar ja, mijn hoofd, lees ego, denkt daar anders over. Die wil dat liever niet en alles houden zoals het is, dat is bekend en veilig.

Door me dat steeds voor ogen te houden, kan ik kiezen....wat volg ik? Het plan en pad van mijn ziel of de weg van mijn hoofd? Daarbij helpt het mij om dagelijks buiten te lopen, in het wandelen kom ik tot rust
en hoor ik beter mijn innerlijke stem. Soms mediteer ik of doe gewoon eens even niets. Zo kom ik meer en meer in verbinding met mij Zelf, mijn Ziel.

Daarnaast ben ik ontzettend blij en dankbaar dat ik de Akashakronieken mag lezen. Wat de Akasha is? Stel je dat maar voor als een supergrote bibliotheek waar alle zieleplannen aanwezig zijn. Alle levensboeken
dus. Wanneer ik het mijne open, komt er helende energie naar me toe en komen er inzichten, beelden of woorden door. Vanuit mijn zieleplan wordt "voorgelezen".....dat wij ten diepste bezielt.
Dat is heel erg verhelderend en helend.

Wat bezielt jou? Ontdek het svp....iedere dag opnieuw. Als je leeft volgens jouw zieleplan gaat alles van Zelf.....ook tijdens de meest lastige en zware periodes in je leven.

Lieve groet
Lia

Welkom aan boord ......

Een krachtige "code" die je direct in verbinding brengt met je Essentie en alle hulp die er van "Boven" voor je is.....    
02452A10 2ABC 49D9 BFB5 53A7A3802171
Spreek deze woorden "welkom aan boord" eens rustig uit en ervaar wat er "gebeurt", anders gezegd wat voel, ervaar of ontdek je?

We zijn als mens verbonden. Niet alleen met mensen en dieren om je heen. Ook met moeder aarde ben je verbonden, met de engelen, helpers vanuit de wereld van Licht en Liefde....Kortom je maakt deel uit van een groter geheel.... een kosmisch internet.

Wanneer je je dagelijks verbindt, ga je ervaren dat je niet alleen bent. Juist dat je -wanneer je dat wilt- geleid en geholpen wordt....Dat maakt het Leven, ook jouw leven, zoveel makkelijker en lichter. 

Dus roep eens wat vaker "welkom aan boord".

Ook mij werd het op het Centraal station in Amsterdam weer liefdevol in herinnering gebracht.

Lia

Wat het leven je wil vertellen

Veel mensen denken dat ze zelf bepalen hoe hun leven vorm te geven. Echter dan kom je bedrogen uit, is mijn ervaring. In 2013 kwam ik in een diepe crisis terecht; mijn man besloot zijn eigen weg te gaan. Daar stond ik, niet eenzaam, wel alleen. Om verder te moeten gaan, was mijn perspectief: ‘ga staan, richt je op, hoofd omhoog en door, er zal wel hulp komen van de mensen om mij heen’. Toch liep het volkomen anders, zo schrijf ik nu.
Begin 2013 voelde ik een onweerstaanbare behoefte om intuïtief te gaan schrijven. Woorden kwamen door en bemoedigden mij. Veelal werd geschreven ‘zorg beter voor jezelf, neem rust, ga naar buiten de natuur in, let op je voeding’. Een advies dat ik mij ter harte nam, niet wetende hoe daarmee een basis werd gelegd voor nieuwe, andere tijden.

Dit is een stukje uit de column die vandaag verscheen op Wanttoknow. 
Lees verder voor het volledige artikel

Je hoeft niet zoveel moeite te doen

Je hoeft niet zoveel moeite te doen,
vooral ook niet sterk willen zijn
om iets vast te houden.
Gebruik je kracht om hulp te vragen
bij het verwerken om het daarna los te kunnen laten.

Lees meer

Op afstand werken

Werk je ook op afstand dan? Kan dat wel en hoe is dat mogelijk?

Kijk eens om je heen en zie hoeveel dingen door de natuur georganiseerd zijn. Het leven geeft energie aan de bomen, zij zetten het om in zuurstof en zo werkt het op ons en de omgeving door.

Zo is ons Engelenwerk ook.....wij inspireren mensen, die meestal mediums genoemd werden in vroegere tijden. Zij gaven hun woorden aan de energie die zij van ons de Engelen of hoe je ons daar Boven ook wilt noemen (zeggen we met een knipoog) ontvingen. Schreven die woorden op.....het werden gedichten of verhalen. Het werden gechannelde boodschappen, altijd opgeschreven vanuit een bijzondere intense verbinding.

Lees meer

Adres

Lia Koek
Oude Sluisweg 3
7478 RJ Diepenheim

Telefoon: 0547-351433
e-mail: info@engelenwerkplaats.nl

Kamer van Koophandel 73540943

Bewustzijnshealing zelf ervaren?

Spreek de 3-daagse* af, nu tijdelijk voor € 29,-

*3 opvolgende dagen een afstandsbehandeling van 30 minuten

Koop nu een voucher

Bekijk deal